vineri, 9 noiembrie 2012

Chec cu suc de portocale

L-am descoperit acum vreo doi ani si e preferatul prichindeilor (care "bantuie" din cand in cand pe la mine pe acasa) deoarece e aromat si usor umed, nu sec. Nici cei mari nu se dau in laturi de la o degustare asadar m-am pus pe treaba, ca doar vine week-endul si trebuie ceva dulce, nu?



Ingrediente
- 225 ml suc de portocale
- 100 ml ulei
- 450 g zahar
- 7 oua 
- 10 g praf de copt
- 380 g faina
- un praf de sare

Sucul de portocale poate sa fie din fructe proaspat stoarse sau nectar de portocale. Normal prima varianta e mai aromata.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam la final albusurile batute spuma si omogenizam usor cu un tel, cu miscari de rasturnare pentru a nu pierde aerul din albusuri. Turnam compozitia rezultata intr-o tava de dimensiune 24 x 34 cm, tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute. 









Se lasa la racit in tava, apoi se pudreaza cu zahar praf sau se pune glazura de ciocolata.




Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu